Abstractie logo CAVA

doe een gift

Schenken aan CAVA

CAVA zorgt ervoor dat het erfgoed en het archief van de vrijzinnig-humanistische gemeenschap in Vlaanderen en Brussel en van de Vrije Universiteit Brussel bewaard wordt zodat het aan toekomstige generaties kan worden doorgegeven.

Jouw schenking helpt ons om bijkomende acties te ondernemen op vlak van onderzoek, valorisatie en meer. Als particulier of bedrijf kan je ons op verschillende manieren financieel steunen. Ook kleine bijdragen kunnen een grote impact hebben!

Fiscaal aftrekbare gift

Giften vanaf € 40,00 zijn fiscaal aftrekbaar. De belastingvermindering voor gedane giften bedraagt 45 % van het bedrag van uw gift.

Schenken kan op twee manieren:

  • Je kan via de pagina van de VUB Foundation schenken aan CAVA. Selecteer “Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven” in het dropdownmenu.
  • Je kan schenken door een overschrijving te doen met volgende kenmerken:

Begunstigde: Vrije Universiteit Brussel
IBAN: BE51 0013 6779 3562
Vrije mededeling: GIFTFD37

Legaten

Ook als je er niet meer bent, kan je nog iets betekenen voor CAVA. Je kan (een deel van) je nalatenschap door middel van een legaat aan CAVA schenken.

Je kan een algemeen legaat, een legaat onder algemene titel of een bijzonder legaat opnemen in je testament. De erfbelasting en successierechten die hierop betaald moeten worden zijn afhankelijk van de fiscale woonplaats van de overledene. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in het Waals Gewest bedragen de successierechten voor goede doelen 7%; in het Vlaams Gewest 0%. In Brussel en Wallonië kan je ook gebruik maken van een duolegaat.

Wil je meer informatie over het opnemen van CAVA in je testament, neem dan gerust contact op met Elisabeth Rabaey of Isabelle Marneffe van de VUB Foundation.

 

Wil je CAVA steunen op een andere manier? Word vrijwilliger of schenk archief!