Foto van de leeszaal

leeszaal

Via de online catalogus is het mogelijk documenten en inventarissen te consulteren om je bezoek voor te bereiden. Wil je documenten raadplegen, neem dan best even op voorhand contact op, dan leggen we de gevraagde stukken voor je klaar. Dat bespaart je veel tijd en zorgt ervoor dat je bezoek vlot verloopt. De leeszaalverantwoordelijke staat tijdens je bezoek steeds klaar om je te oriënteren en je vragen te beantwoorden.

De leeszaal is bereikbaar en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een lift aanwezig in het gebouw en er zijn hellende vlakken voorzien. Om een vlotte doorgang te verzekeren voor bezoekers met een beperking zijn er geen tapijten, glazen deuren, wanden en/of prikborden in onze leeszaal. De dynamische leeszaal is bovendien uitgerust met makkelijk verplaatsbare en verstelbare tafels. Zo kan iedere bezoeker een voor hem/haar comfortabele opstelling kiezen.

In principe wordt in de leeszaal de stilte bewaard. Voor slechtzienden of blinden bestaat de mogelijkheid dat er voorgelezen wordt.

Een hulphond is toegelaten in de leeszaal.

Openingsuren

De leeszaal is vrij toegankelijk, elke weekdag van 8u30 tot 11u45 en van 13u00 tot 17u00. Uitzonderlijke sluitingsdagen worden op voorhand aangekondigd op de website.

Bereikbaarheid

De leeszaal bevindt zich op de campus Oefenplein van de VUB en is bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Reglementen

Het leeszaalreglement zorgt ervoor dat de documenten in de beste omstandigheden duurzaam kunnen worden geraadpleegd. Het reproductiereglement geeft aan onder welke voorwaarden reproducties gemaakt kunnen worden.