Foto van het reclamebord aan de winkel van het Maison de la Casquette

De 19de editie van Erfgoeddag staat in het teken van vakmanschap. Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ wordt het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, ambachtelijkheid, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen in de kijker geplaatst.

Foto van object OBJ228 uit de collectie van CAVATypisch voor de Brusselse student is zijn klak. Die zegt veel over hem: studierichting en -jaar, geslaagd of niet, of hij afgestudeerd is, de kring(en) waarvan hij lid is of was, enz. De studenten geven hun klak een persoonlijke toets door ze te versieren met medailles, pins, badges, borduursels, kettingen, linten, enz. die op hun beurt een eigen betekenis hebben.

Dé plaats voor de VUB en ULB-studenten om hun klak te kopen is de Maison de la Casquette. In dit atelier in hartje Brussel maken en herstellen ze al jaar en dag klakken. Tijdens de rondleiding legt de immer sympathieke Roger Van Der Linden uit hoe zo een klak wordt gemaakt en je krijgt er enkele historische weetjes en anekdotes bovenop.

Er is een rondleiding om 14u en om 14u45. Het aantal deelnemers is beperkt. Afspraak aan de Maison de la Casquette Vlaamsesteenweg 28B 1000 Brussel.

Inschrijven kan tot 19 april en zolang er plaatsen zijn. Stuur ons een e-mail om je in te schrijven met de namen van de deelnemer(s) en een telefoonnummer waarop we u de dag van de rondleiding kunnen bereiken.

28 april 2019 van 14:00 tot 15:30 Add to personal calendar