Dit evenement is uitgesteld.

Masterclass Stefan Schröder: Freigeistige Organisation in Deutschland Een geschiedenis van vrijdenkers- en humanistische bewegingen in Duitsland

Dr. Stefan Schröder (Bayreuth University) bracht in 2018 bij De Gruyter zijn doctoraat uit in de reeks ‘Religion and Its Others: Studies in Religion, Nonreligion and Secularity. In die studie reconstrueert dr. Schröder de historische ontwikkeling van vrijdenkers (freigeistiger) organisaties in Duitsland na de Tweede Wereldoorlog, met een speciale focus op de zogenaamde ‘humanistische wending’ in de jaren 1980. Recent schreef hij voor het Oxford Handbook of Humanism ook een historisch bijdrage over humanisme in Europa.

In het kader van zijn bezoek aan CAVA en de VUB, worden twee lezingen georganiseerd op donderdagnamiddag 25 en vrijdagvoormiddag 26 maart. In de eerste sessie, die zich richt op het grote publiek, presenteert dr. Schröder de evolutie van georganiseerd humanisme in Europa. De lezing op vrijdagvoormiddag, die kadert in het vak ‘Geschiedenis en structuur van de vrijzinnigheid en het vrijzinnig humanisme’ binnen het Postgraduaat Praktisch Humanisme, handelt meer specifiek over de inhoud van zijn doctoraatswerk.

De masterclass van Stefan Schröder is een samenwerking tussen CAVA, de afdeling geschiedenis van de VUB en HuisvandeMens Brussel.

Locatie publieke lezing:
Bozar
Paleis voor Schone Kunsten
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

De lezing en het gastcollege zullen via livestream te volgen zijn. 

Van 25 maart 2021 om 10:00 tot 26 maart 2021 om 12:00 Add to personal calendar