In een theoretisch en een praktisch luik leer je waar je rekening mee moet houden bij het preserveren van (data op) obsolete dragers. Tijdens het praktische deel ga je aan de slag met leesapparatuur en software. Aan het einde van de workshop ben je in staat om de verschillende dragerformaten te herkennen, digitale kopieën te maken en te gebruiken.

Over Digital Repair Café
Deze workshop sluit aan bij het project Digital Repair Café, dat AMSAB-ISG en PACKED in samenwerking met contentpartners AMVB, VAi, ADVN, AVG, CAVA, en Letterenhuis realiseren met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Zeven archiefinstellingen van de werkgroep Privaatrechtelijk Archief en PACKED werken samen om digitale content van op verouderde en niet meer toegankelijke dragers te redden via een verzameling van oude leesapparaten, software en hardware. Vervolgens worden die dan overgezet op nieuwe dragers in een digitaal depot.

Voor PACKED partner werd in dit project, verzamelden we in het kader van het project Resurrection Lab (i.s.m. iMAL) al heel wat leesapparatuur en zetten we een capteerstation op om de inhoud van oude dragers te kunnen overbrengen naar duurzame formaten. In het kader van het project Digital Repair Café werd dit station verder aangevuld en organiseren we nu deze workshop.

Meer info over het project Digital Repair Café vind je op CEST:

Gratis. Inschrijven via Eventbrite.

Locatie
VIAA
zaal Beaker
Kleindokkaai 9a 9000 Gent

13 maart 2020 van 9:00 tot 16:00 Add to personal calendar